Bantuan Rumah Mesra Rakyat

Blog wallpaper keren!

Bantuan Rumah Mesra Rakyat. Konsep binaan RMR adalah rumah sesebuah 1 tingkat dengan 3 bilik dan 2 bilik air. Rumah Mesra Rakyat RMR OBJEKTIF PROGRAM Program ini diwujudkan bagi membantu golongan berpendapatan rendah seperti nelayan petani dan keluarga miskin yang tidak mempunyai rumah atau tinggal di rumah usang daif tetapi mempunyai tanah untuk membina rumah.

Rumah Mesra Rakyat Rmr Syarikat Perumahan Negara Berhad
Rumah Mesra Rakyat Rmr Syarikat Perumahan Negara Berhad from spnb.com.my

Rumah Mesra Rakyat ataupun lebih dikenali singkatannya RMR adalah satu skim bertujuan membantu golongan miskin berpendapatan rendah dan tidak mempunyai rumah sendiri ataupun tinggal di rumah usang daif akan tetapi mempunyai tanah untuk membina rumah sendiri yang sempurna dan selesa. Bantuan yang diberikan adalah dalam bentuk subsidi pembinaan sehingga RM20000. Permohonan Rumah Mesra Rakyat secara online RMR SPNB kini dibuka dan diaktifkan.

SPNB akan membina Rumah Mesra Rakyat mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan dalam risalah di bawah.

Konsep binaan RMR adalah rumah sesebuah 1 tingkat dengan 3 bilik dan 2 bilik air. Rumah Mesra Rakyat RMR Rumah Mesra Rakyat Plus RMRPLUS RMR bertujuan membantu golongan berpendapatan rendah seperti nelayan petani dan keluarga miskin yang tidak mempunyai rumah atau tinggal di rumah usang daif tetapi mempunyai tanah untuk membina rumah sendiri yang sempurna. Rumah Mesra Rakyat ini diwujudkan bagi membantu golongan berpendapatan rendah yang masih tidak mempunyai rumah atau tinggal di rumah usang daif tetapi mempunyai tanah untuk membina rumah sendiri yang sempurna dan selesa. Permohonan Rumah Mesra Rakyat secara online RMR SPNB kini dibuka dan diaktifkan.